NOS NieuwsAangepast

Witte Huis: er is geen buitenaards leven

Berg die telescopen en antennes maar weer op, het Witte Huis heeft maandag officieel bevestigd dat er geen bewijs is voor het bestaan van buitenaardse wezens. Ook is er geen bewijs dat buitenaardse wezens contact hebben gezocht met het menselijke ras. Én er is geen reden om aan te nemen dat de Amerikaanse overheid, of iemand anders, bewijs voor buitenaards leven onder het tapijt heeft geveegd.

Het Witte Huis moest wel met een verklaring komen, als antwoord op twee publieke petities. Volgens nieuw beleid van het Witte Huis krijgt elke publieke petitie met meer dan 5000 handtekeningen binnen 30 dagen officieel antwoord. De ene petitie vroeg in hoeverre de overheid kennis van en communicatie had met buitenaardse wezens (5.387 handtekeningen), de andere eiste uitleg over contact tussen aliens en mensen (12.078 handtekeningen).

Geloofwaardig

"We hebben geen geloofwaardig bewijs voor buitenaards leven op aarde", schreef Phil Larson, die over het heelalbeleid gaat. Maar dat betekent niet dat er niet naar is gezocht: Larson ging ook uitvoerig in op de manieren waarop de overheid geprobeerd heeft om bewijs te vinden. Zo gebruikt SETI, Search for ExtraTerrestial Intelligence - opgezet door de Amerikaanse overheid, grote telescopen in een poging om boodschappen van aliens te onderscheppen. Het ruimteschip Kepler van de NASA zoekt naar andere planeten in een ruimtezone waar leven zou kunnen zijn. En binnenkort stuurt NASA een robotauto die Mars moet onderzoeken naar leven in vroeger tijden.

Larson merkte echter ook op dat experts, hoewel we geen bewijs hebben, de statistische kans op buitenaards leven erg hoog achten. Maar gezien de enorme reikwijdte van het universum zou de kans op enig contact "extreem klein" zijn.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl