NOS SportAangepast

Achtste wereldtitel korfballers

De Nederlandse korfballers hebben in Shaoxing voor de achtste keer in negen WK's de wereldtitel behaald.

De eeuwige rivaal België werd in Oost-China in een hoogstaande finale verslagen: 32-26.

Dankzij Mick Snel stoof Oranje naar een 4-1 voorsprong. De Belgen haakten daarna met een goede fase halverwege de eerste helft aan, maar via 13-11 liep de ploeg van bondscoach Jan Sjouke van den Bos weer weg naar een 16-13 ruststand.

Oranje kwam flitsend uit de kleedkamer, domineerde onder de korf en liep verder uit naar 21-14. Dat gat was niet meer te dichten voor de Belgen. Van den Bos gunde Mady Tims in haar laatste duel voor Oranje een applauswissel.

Van den Bos trots op team

Van de Bos was trots dat zijn team opnieuw de titel had binnengehaald. "het was een lastige klus", vond de coach die Oranje in 2003 en 2007 ook al naar de wereldtitel loodste.

"We hebben een heel nieuw team moeten opbouwen", stelde Van den Bos. "Het heeft best nog lang geduurd voordat we alles op een rij hadden. Gelukkig ging het in de halve finales lopen en we hebben in de finale weer heel goed gespeeld. Ik ben daar erg blij mee."

Tims kreeg bij haar afscheid als eerste de beker in handen. "Helemaal top", glom de 35-jarige routinier. "Het is nog wel een beetje onwaarschijnlijk. Gelukkig ga ik nog wel door bij mijn club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl