NOS NieuwsAangepast

Bestellers krijgen toch één Hema-taart

Toch nog goed nieuws voor mensen die gisteravond een 'gratis' Hema-taart hebben besteld: de winkel geeft ze één gratis taart. "Omdat HEMA vandaag jarig is krijgen alle klanten die de taart voor 0,- besteld hebben alsnog een gratis taart", schrijft het bedrijf op de facebookpagina.

Het gaat om de bosvruchten-clafoutis die eigenlijk vier euro kost, maar door een fout stond de taart voor nul euro op de site. Het nieuws verspreidde zich snel via Twitter en #hema was dan ook al snel nummer een trending topic in Nederland.

De online winkel van de Hema was door de run op de taart urenlang slecht bereikbaar en is uiteindelijk offline gehaald.

Foutje

Via Twitter en Facebook liet het bedrijf rond middernacht weten dat het om een fout op de site gaat en dat ze niet van plan zijn om de taarten ook echt te leveren. "Beste allemaal. Ja, HEMA is morgen jarig. Nee, helaas trakteren we niet op gratis taart. Dit is een fout op de website. We herstellen dit zo snel als mogelijk en houden je op de hoogte wat er met alle bestellingen gedaan wordt. Stop alsjeblieft met bestellen… Dank je wel!!", staat op de pagina te lezen.

Volgens een woordvoerster zijn er veel bestellingen gedaan, maar hoeveel is niet duidelijk. "We krijgen bestellingen binnen voor hele bedrijven. Sommigen bestellen er zelfs miljoenen".

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl