NOS NieuwsAangepast

Run op 'gratis' Hema-taart

De website van de Hema is gisteravond urenlang nauwelijks bereikbaar geweest. Er ontstond een stormloop op een taart die op de site gratis werd aangeboden.

De bosvruchten-clafoutis kost eigenlijk vier euro, maar door een fout stond hij op de site voor nul euro. Op Twitter lieten honderden mensen weten dat ze er één hadden besteld.

Rond middernacht reageerde het bedrijf op Twitter. "Stop alsjeblieft met bestellen", smeekte een medewerker. "Ja, Hema is morgen jarig. Nee, helaas trakteren we niet op gratis taart. Dit is een fout op de website, we herstellen deze zo snel als mogelijk."

Oplossing

Volgens woordvoerster Judy op het Veld is nog niet bekend hoeveel bestellingen er uiteindelijk zijn geplaatst. "Maar ik heb gisteravond ook op Twitter zitten kijken en ik heb daar aantallen voorbij zien komen. Als die echt besteld zijn dan gaat het om miljoenen."

De Hema beraadt zich nog op een passende oplossing. "We weten nog niet precies wat we gaan doen, ik wil niet op de zaken vooruitlopen", zegt Op het Veld.

Het bedrijf vreest dat gratis weggeven flink in de papieren zou lopen. Ook zou de productie de grote hoeveelheid taarten niet aankunnen.

Of de bosvruchten-clafoutis ook echt het proeven waard is, weet Op het Veld niet. "Hij is pas vanaf september te koop, maar blijkbaar spreekt de taart erg aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl