NOS NieuwsAangepast

Chauffeur waardetransport aangehouden

De politie heeft in Rotterdam de chauffeur van een Brinks-waardetransport aangehouden, die vorige week in Ridderkerk was verdwenen met een grote hoeveelheid geld.

Twee geldlopers waren net bij een bank geweest, toen ze erachter kwamen dat de chauffeur spoorloos was, net als een flink geldbedrag.

Al snel wees de politie de 32-jarige Rotterdammer aan als verdachte. Hij is in een woning in Rotterdam-Zuid aangehouden. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte en naar het geld.

Blij

In een reactie laat Brinks weten blij te zijn dat er een verdachte is aangehouden. "Verder weten nog niet van details. Van de buit hebben we nog niks teruggezien en ook niet van de andere verdachte waarvan vanavond beelden zullen worden getoond in het programma Opsporing Verzocht."

Brinks doet geen mededelingen over het dienstverband van de aangehouden chauffeur. "Zolang het onderzoek loopt worden daar geen mededelingen over gedaan. In het algemeen: de politie geeft van een aanstaand werknemer een predikaat veilig af. Dat wordt eens in de drie jaar herzien, of als er een incident aanleiding daartoe geeft."

Op de vraag of diefstal van het geld gevolgen heeft voor de procedure voor aanstaande werknemers, Brinks geen commentaar geven.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de zaak. De uitzending is op 21.30 uur op Nederland 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl