NOS NieuwsAangepast

Koningin Beatrix krijgt petitie op Bonaire

Koningin Beatrix heeft op Bonaire een petitie gekregen van bezorgde inwoners. Daarin staat dat de staatkundige hervormingen die vorig jaar van kracht werden, slecht hebben uitgepakt.

Het leven is duurder geworden en de voorzieningen zijn erop achteruit gegaan, zeggen de opstellers (.pdf). Ze vinden dat de koningin haar invloed moet gebruiken om Bonaire vooruit te helpen.

De koningin ging ook met de bewoners in gesprek. "Ik dank u zeer voor deze openhartige en waardige manier waarop u dit heeft gedaan voor ons", aldus Beatrix. Ze zei dat ze zelf niets kan doen, omdat dat aan de minister is. "Ik wens alle mensen in Bonaire toch een heel mooie toekomst toe. Samen komen we een heel eind." Ze zei dat ze de petitie gaat lezen.

Verbeteringen

Prins Willem-Alexander en minister Donner beloofden dat ze bij een volgend bezoek zullen kijken of er verbeteringen zijn. Willem-Alexander: "Ik hoop bij een volgend bezoek, dat ik u kan spreken en dat we dan samen de vorderingen kunnen bespreken die er geboekt zijn na vandaag. Ik hoop dat we dat zeker kunnen doen. Zullen we die afspraak maken?" Het publiek reageerde instemmend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl