NOS NieuwsAangepast

Echtpaar Madoff deed zelfmoordpoging

Bernard Madoff en zijn vrouw hebben in december 2008 geprobeerd zelfmoord te plegen. Dat zegt de echtgenote van de voor fraude veroordeelde belegger in de Amerikaanse media.

Ruth Madoff noemde het een impulsieve daad die werd veroorzaakt door de niet-aflatende media-aandacht rond haar man. Ook de breuk met haar zoons speelde een rol. Zij hadden hun vader eerder die maand aangegeven voor de megafraude.

Overdosis

Volgens Madoff vond de zelfmoordpoging plaats op Kerstavond. "Ik weet niet meer wiens idee het was, maar we waren allebei zo verdrietig om wat er gebeurd was. Ik kon het niet bevatten: haatmail, telefoontjes, advocaten."

"En ik dacht: 'Het lukt me niet, dit kan ik niet aan. Ik weet niet hoe ik hier doorheen moet komen en dat wil ik ook niet.' Dus besloten we het te doen."

De twee namen volgens Ruth Madoff handen vol slaappillen en gingen op bed liggen in hun penthouse in Manhattan. Hoewel ze dachten genoeg medicijnen te hebben geslikt voor een overdosis, werden ze de volgende ochtend gewoon wakker.

Zelfmoord zoon

Ruth Madoff zegt nu blij te zijn dat ze weer wakker werd. Ze zegt geen tweede poging te hebben ondernomen.

Bernard Madoff verloor bijna 60 miljard euro in een piramidespel. Hij bekende schuld en werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 jaar. Een van zijn zoons pleegde later zelfmoord, precies twee jaar nadat hij zijn vader had aangegeven bij de autoriteiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl