NOS WielrennenAangepast

Vacansoleil op WorldTour-lijst, Skil niet

De UCI heeft een lijst opgesteld met de eerste vijftien teams die de WorldTour in 2012 moeten vormen.

Die ploegen zijn normaal gesproken in 2012 zeker van deelname aan de WorldTour. Daaronder zijn de Nederlandse formaties Rabobank en Vacansoleil-DCM.

De beoordelingscommissie heeft gekeken naar de prestaties van de belangrijkste renners in 2010 en 2011, van wie al vast staat dat ze volgend jaar voor de betreffende ploeg rijden.

De succesvolle Belg Philippe Gilbert nam bijvoorbeeld veel punten mee naar zijn nieuwe werkgever BMC.

Slechte voorbode Skil-Shimano

Vijf teams verblijven in de wachtkamer. De UCI deelt, na een extra evaluatieronde, in november nog drie toegangsbewijzen voor de WorldTour uit. Skil-Shimano, dat ook een WorldTour-licentie heeft aangevraagd, hoort niet bij de vijf teams en lijkt buiten de boot te vallen, of er moeten nog teams zijn die afhaken.

Formeel zijn de genomineerde ploegen nog niet helemaal zeker van hun licentie voor alle grote wedstrijden en ronden. Er komt nog een ethische, financiële en administratieve controle.

Topvijftien sportieve lijst WorldTour: Astana, BMC, Garmin-Cervélo, GreenEdge, Katjoesja, Lampre, Liquigas, Lotto-Ridley, Movistar, Omega Pharma-Quick-Step, Rabobank, RadioShack-Nissan, Saxo Bank, Team Sky en Vacansoleil-DCM.

Zestien tot en met twintig: AG2R, Geox, FDJ, Euskaltel en Europcar. Het bedrijf Geox trok zich onlangs terug als hoofdsponsor uit de wielersport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl