NOS NieuwsAangepast

Michelle Obama schrijft boek

De Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama gaat een boek schrijven. Half april moet 'American Grown' in de boekwinkel liggen. Obama vertelt daarin het verhaal van haar moestuin bij het Witte Huis. De first lady prijkt met een mand vol groente op de voorpagina van het boek.

Michelle Obama strijdt als first lady tegen overgewicht bij kinderen door meer beweging en beter eten te promoten. Om de daad bij het woord te voegen, plantte ze een eigen moestuin op loopafstand van het Oval Office. Het was voor het eerste sinds de Tweede Wereldoorlog dat er groente werd verbouwd rond de ambtswoning.

Brocolli en bieten

Het gezin Obama eet in het Witte Huis met enige regelmaat eigen verbouwde groente. De kinderen zijn volgens haar dol op de broccoli, al heeft de president zich wel eens laten ontvallen geen voorkeur te hebben voor de bieten die er groeien.

Volgens Michelle Obama leidde haar tuintje tot navolging in het hele land. Ze is daarom van plan in haar boek ook foto's van andere initiatieven op te nemen.

Amerikaanse first ladies zetten zich wel vaker in voor goede doelen, meestal op terreinen waar ze geen politieke problemen voor hun man kunnen veroorzaken. Zo streed Ladybird Johnson tegen verpaupering en probeerde oud-bibliothecaresse Laura Bush een eind te maken aan analfabetisme.

Goed doel

Het is het eerste boek van Michelle Obama. Haar man heeft al meerdere titels op zijn naam staan, waaronder een autobiografie en een kinderboek. Voor de audioversie van 'Dreams from my Father', die hij zelf had ingesproken, won Barack Obama zelfs een Grammy.

De opbrengst van het boek zal Michelle Obama doneren aan een nader te bepalen goed doel. Ook de uitgever zal een donatie doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl