NOS NieuwsAangepast

Medvedev: iedereen moet badmintonnen

Rusland heeft zich vandaag vermaakt met een filmpje van president Medvedev en premier Poetin. De president maakt wel vaker een videoblog, en vandaag ging het over badminton. Medvedev vindt dat badminton officieel opgenomen moet worden in de gymles.

Want: "Het spel is goed voor je lijf, je oogcoördinatie, je nauwkeurigheid en je reactievermogen". "Mensen die goed kunnen badmintonnen, kunnen ook snel beslissingen nemen", aldus Medvedev op de officiële blog van het Kremlin. Hij zegt ook dat veel mensen het wel kennen, maar dat slechts weinigen er echt in uitblinken. Wie dat wel deed, was de Russische kosmonaut Joeri Gagarin.

Daarna is te zien hoe hij een bijzonder relaxt potje speelt met zijn rechterhand premier Poetin. Bijna symbolische beelden, aangezien Medvedev onlangs bekendmaakte zich volgend jaar niet kandidaat te stellen voor het presidentschap, waardoor hij de weg weer vrijmaakt voor Poetin. We krijgen alleen de indruk dat de beelden niet vandaag zijn opgenomen, aangezien de twee precies hetzelfde dragen in een filmpje van eerder dit jaar - waarop Medvedev ook een stuk slanker is. En op het eind van het filmpje speelt Medvedev tegen zijn trainer.

Moeder

De reacties op Medvedevs sportieve bekwaamheid zijn niet allemaal positief. "Voor een man van bijna 60 doet Poetin het niet slecht", twitterde een sportredacteur van het Russische staatsnieuws. "Maar ja, Medvedev lijkt mijn moeder wel."

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl