NOS NieuwsAangepast

Jong bloed bij het WK Bridge

Bridgen is voor ouderen, zou je denken. Maar op het WK Bridge dat op dit moment bezig is in Veldhoven doen ook twee Nederlandse dames van 26 en 27 mee. Marion Michielsen en Laura Dekkers horen bij het vrouwenteam Venice Cup waar in totaal zes vrouwen in zitten. Ze zijn de jongsten van het toernooi.

Vandaag zijn de kwartfinales. De dames strijden daarin tegen de Verenigde Staten. "Ze moeten nog hard aan de bak om de halve finales te halen. Maar het is allemaal nog mogelijk!", zegt een woordvoerder van het toernooi. Er worden vandaag drie rondes gespeeld.

Laura speelt haar eerste WK. Nadat ze het kaartspel leerde in 2007, haalde ze 2,5 jaar later al haar eerst medaille op het EK voor meisjes. Nog geen jaar later debuteerde ze in het Nederlands vrouwenteam op het EK in Oostende. Laura won zilver en voegde daar in juni van dit jaar nog een zilveren medaille aan toe op het Open EK.

Bonbons

Marion is de vaste partner van Laura sinds eind 2009. Ze heeft al vijf internationale titels op haar naam staan waaronder het WK Studenten in 2008 en het WK Juniorenparen in 2009. "Ik speelde vroeger al veel kaartspelletjes", zegt Marion. "Mijn vader speelde vroeger altijd bij een bridgeclub en die won vaak dozen met bonbons en flessen wijn. Dat wilde ik dus ook!"

Bridge is een grote sport in Nederland. Na de VS en Frankrijk is de Nederlandse Bridgebond de grootste van de wereld. Het WK duurt tot en met zaterdag.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl