Gelijkspel FC Twente in Groningen

FC Twente heeft tegen FC Groningen een overwicht niet kunnen omzetten in een zege. In de Euroborg werd het 1-1.

Het balbezit was vanaf de aftrap voor FC Twente, maar de kansjes waren voor de thuisploeg.

Nadat David Texeira, Dusan Tadic, Leandro Bacuna en Petter Andersson hadden gemist, sloeg Twente toe. Ola John trok naar binnen en schoot via de grabbelende Brian van Loo raak. Veel meer lieten de gasten tot de rust niet zien.

Na rust ging het beter met Twente, dat kansjes kreeg via Marc Janko en Willem Janssen. Nu was het echter Groningen dat scoorde; Texeira schoot, Nikolai Michailov redde en Suk Hyun Jun tikte uit de rebound binnen. Wout Brama miste in het vervolg een enorme kans en Van Loo hield John en Nacer Chadli van de 2-1 af.

Slecht moment

Voor FC Twente was het een slecht moment voor FC Groningen uit, reageerde trainer Co Adriaanse op het puntverlies. "Wij hadden net een Europese wedstrijd achter de rug. En Groningen had in zijn vorige thuiswedstrijd van Ajax gewonnen. Dat geeft de ploeg vertrouwen.''

Toch had FC Twente kunnen winnen. "Uiteindelijk hebben we de laatste twintig minuten heel goed gespeeld. Marc Janko had een strafschop moeten hebben en we zijn drie keer alleen voor de keeper geweest. Wat dat betreft had er meer ingezeten.''

Groningen-doelman Brian van Loo ontpopte zich tot een hinderlijke sta-in-de-weg voor Twente. "In de rust had ik me voorgenomen: wat er ook gebeurt, die bal gaat er niet meer in.''

De sluitpost had daarvoor een reden. "Het doelpunt van FC Twente in de eerste helft was mijn fout. Daar hoef ik niet om heen te draaien. Ik moest iets goed maken. Dat ik in de tussentijd de nodige kritiek over me heen kreeg, hoort er dan ook bij.''