NOS NieuwsAangepast

Mobiel internet haalt sms in

Nederlanders sturen steeds minder sms-berichten. Hoewel de omzet van het sms'en in de eerste helft van dit jaar licht steeg, verliest de dienst de slag met de datadiensten zoals mobiel internet. Dat blijkt uit cijfers van telecomwaakhond Opta.

In de eerste helft van dit jaar kwam de omzet uit datadiensten voor het eerst uit boven de omzet uit sms-diensten (400 miljoen tegenover 378 miljoen euro). Ook werden er 2,5 procent minder sms-jes verstuurd vergeleken met de tweede helft van 2010.

Dat de omzet van sms-diensten toch licht toeneemt komt volgens Opta doordat consumenten in hun abonnement meer sms'jes hebben gekocht dan ze gebruiken.

Televisie, telefonie

Ook het aantal mobiele aansluitingen kan de omzetstijging verklaren. Voor het eerst in twee jaar is dat aantal met 3 procent toegenomen. In Nederland zijn nu ruim 21 miljoen mobiele aansluitingen.

Er werd dit eerste halfjaar opnieuw minder gebeld met een vaste telefoon. Vergeleken met het laatste hafljaar van 2010 daalde het aantal belminuten met 3 procent naar 11 miljard.

Uit de Opta-cijfers blijkt verder dat digitale televisie blijft groeien. Inmiddels heeft 72 procent van de Nederlandse televisieabonnees een digitaal abonnement. Ziggo blijft de grootste aanbieder, gevolgd door UPC en KPN.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl