Feyenoord heeft geen kind aan VVV

Twee weken na de nederlaag (0-3) tegen ADO Den Haag heeft Feyenoord zich hersteld met een 4-0 thuiszege op VVV-Venlo.

Daardoor verdrong het Ajax, volgende week de tegenstander in Amsterdam, van de vierde plaats.

Feyenoord was vanaf het beginsignaal de betere ploeg, maar had een strafschop nodig om na een half uur te scoren; John Guidetti trof doel na even daarvoor vastgehouden te zijn geweest door Ferry de Regt.

Twee gele kaarten kort achter elkaar voor Ahmed Musa vormden vlak voor rust een nieuwe tik voor VVV. Het duel werd na de pauze snel beslist in Rotterdams voordeel.

Na hands van Maya Yoshida, die een kopbal van Guidetti blokte, mocht de Zweedse spits opnieuw vanaf de stip aanleggen: 2-0. De spits stelde twee minuten later Karim El Ahmadi in staat de 3-0 op het scorebord te schieten.

Daarna viel er weinig meer te genieten in de Kuip, maar Ricky van Haaren deed in de slotfase de langzaam dovende nachtkaars nog even opflakkeren met de 4-0.