NOS SportAangepast

Nederland pakt wereldtitel honkbal

De Nederlandse honkballers hebben op het WK in Panama de verrassing compleet gemaakt door de wereldtitel in de wacht te slepen.

Oranje versloeg in de finale, die vanwege regen vier uur later begon dan was gepland, grootmacht Cuba met: 2-1.

Oranje, dat in de geschiedenis van het WK twee keer vierde was geworden, had eerder deze week in de finalegroep ook al gestunt tegen de vijfentwintigvoudig wereldkampioen en Cuba op een zeldzame nederlaag getrakteerd (4-1).

De Cubanen waren dus gewaarschuwd voor de ploeg van coach Brian Farley, die Rob Cordemans op de heuvel geposteerd had. De ervaren werper van Amsterdam had de Cubanen uitstekend onder controle.

Cordemans heerst op heuvel

De 36-jarige Cordemans speelde de wedstrijd van zijn leven. Hij stond ruim zeven innings op de heuvel, gaf zes man drie slag, kreeg twee honkslagen tegen en zag één Cubaan over de thuisplaat komen.

In de gelijkmakende vierde slagbeurt sloeg eerst Bryan Engelhardt Sydney de Jong binnen, waarna Curt Smith scoorde na een klap van Jonathan Schoop. Oranje leek door te drukken, want het kreeg alle honken vol. Alvarez, Cuba's nieuwe werper, voorkwam echter meer schade.

Juan Carlos Sulbaran verving Cordemans en al sloeg Cuba twee honkslagen, Oranje wankelde niet. Closer David Bergman nam de taken over van Sulbaran en klaarde de historische klus voor Oranje.

Boxscore Nederland-Cuba 123456789 RHENederland 00020000x 261Cuba 000100000 150

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl