"Ik verlies gewoon goud", stelde degenschermer Bas Verwijlen na zijn WK-finale. "Dat mag wel duidelijk zijn."

De Nederlander moest met 13-15 zijn meerdere erkennen in de Italiaan Paolo Pizzo.

"Ik was heel dichtbij op 13-13. Als je het dan zo weggeeft, want zo zie ik dat, dan kan je er alleen maar heel ziek van zijn. Ik koos voor een bepaalde actie en die lukte niet. En op 13-14 koos ik voor weer een andere actie en die lukte ook niet."

In de pauze, bij de stand 13-13, besprak Verwijlen het tactische plan. "In principe was de actie goed, maar in plaats van dat hij stil bleef staan, kwam hij naar voren."

"Zilver, daar kom je niet voor"

"Alles ging zo soepel, het ging allemaal zo vanzelf", blikt Verwijlen terug op alle wedstrijden op het WK. "Voor hetzelfde geld was ik nu wereldkampioen geweest. Ik zat er zo dichtbij. Ik ben er nog ziek van."

"Weer zilver, daar kom je niet voor. Wereldkampioen worden, in Italië tegen een Italiaan. Wat was er nou mooier geweest? Dan maar in Londen tegen een Engelsman in de finale. Dat zou ook al heel mooi zijn."

Om de Olympische Spelen in Londen te bereiken, moet Verwijlen in 2012 vormbehoud tonen (een plek bij de beste zestien tijdens een wereldbekerwedstrijd en een plek bij de beste twaalf op de wereldranglijst van eind april). "Het enige waar ik blij om kan zijn, is die enorme vracht punten die ik in de wacht heb gesleept voor de wereldranglijst. Het ziet er heel erg goed uit."

STER reclame