NOS SportAangepast

Opnieuw EK-goud tafeltennisvrouwen

De Nederlandse tafeltennisvrouwen zijn in het Poolse Gdansk voor het vierde jaar op rij Europees kampioen geworden. In de finale, een herhaling van die van 2010, werd Roemenië verslagen: 3-0.

Li Jiao zette de titelverdediger met een gemakkelijke zege (3-0) op Daniela Dodean op 1-0.

In de tweede partij was Li Jie oppermachtig in de eerste game, maar vervolgens had ze lange tijd geen antwoord op het aanvallende spel van Elizabeta Samara.

De Roemeense leek het evenwicht in de finale te herstellen, maar Samara liet twee wedstrijdpunten liggen. Li Jie kwam langszij, waarna ze Samara in de vijfde game volstrekt kansloos liet.

Ook Timina overleeft matchpoints

Bondscoach Chen stelde in de derde wedstrijd Elena Timina op en niet Linda Creemers of Britt Eerland. Zijn keuze leek slecht uit te pakken, want Timina was tegen Bernadette Szocs twee games kansloos.

De zestienjarige Roemeense kon haar hoge niveau niet vasthouden en de 42-jarige Timina maakte in games gelijk. In de beslissende game had Timina de eerste matchpoints, maar ze miste ze alledrie. Szocs was ook een punt af van de zege, maar maakte het ook niet af. Op het vierde wedstrijdpunt was wel raak voor Timina en Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl