NOS NieuwsAangepast

The Simpsons: het einde nadert

Na 23 jaar zou er wel eens een einde kunnen komen aan de Amerikaanse animatieserie The Simpsons. Producent 20th Century Fox Television moet bezuinigen en daarvoor moeten de acteurs die de stemmen van de personages inspreken minder verdienen.

De producent wil het salaris met 45 procent verlagen. Dit lijkt veel, maar op dit moment verdienen de acteurs 8 miljoen dollar per persoon per jaar. De acteurs stellen voor 30 procent van hun salaris in te leveren maar willen dan wel geld verdienen aan de herhalingen en merchandise van de serie. Op dit moment zijn de twee partijen nog aan het onderhandelen, maar als ze er niet uitkomen, kan dit het einde betekenen voor Homer Simpson en zijn gezien.

Langstlopende serie

De serie wordt in meer dan honderd landen uitgezonden en is sinds 1989 op de buis. Met zijn 22 seizoenen is het de langstlopende animatieserie aller tijden. Begin jaren negentig keken meer dan 20 miljoen Amerikanen wekelijks naar de serie. Op dit moment zijn dit er nog maar 7 miljoen. Fox schijnt al jaren niets meer aan de nieuwe afleveringen te verdienen, de herhalingen leveren nog wel veel geld op.

Door: Eef

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl