Ploumen en Cohen praten kwestie uit

Aangepast

PvdA-voorzitter Ploumen en partijleider Cohen hebben in een persoonlijk gesprek besloten de strijdbijl te begraven. Het bestuur van de PvdA had gisteravond overleg over de uitlatingen van Ploumen, waarin ze felle kritiek uitte op de PvdA-leider.

"Ze gaan de verhouding herstellen. Er wordt al met enige ironie gesproken over samen 'een kopje thee drinken'", zegt verslaggever Wilco Boom. "Gisteravond is daarvoor al het begin gemaakt. Ze hebben met zijn twee├źn gesproken en de spreekwoordelijke strijdbijl begraven."

Vuile was

De twee spraken elkaar na een telefonisch overleg van het partijbestuur. Bronnen rond de fractie zeggen dat Ploumen en Cohen hun kritiek over en weer hebben uitgesproken, maar binnen de partij was er voornamelijk kritiek op de handelwijze van Ploumen.

"Er zijn veel leden die de kritiek op Cohen delen, maar het was volgens hen ontzettend dom van Ploumen om de vuile was buiten te hangen", zegt Boom. "Een groot aantal partijleden was onaangenaam verrast."

Woedend

In het openbaar zei Cohen de kritiek van Ploumen ter harte te nemen, maar volgens betrokkenen heeft de PvdA-leider gisteren tijdens de fractievergadering woedend gereageerd en voelde hij zich aangevallen.

Ploumen noemde Cohen in een interview in de Volkskrant onder meer te weinig zichtbaar en ook zou hij te weinig uit de partij halen. Verder is het volgens Ploumen geen uitgemaakte zaak dat Cohen opnieuw lijsttrekker wordt.

STER Reclame