NOS NieuwsAangepast

Prominente Hells Angel opgepakt

De Nationale Recherche heeft de prominente Hells Angel Harrie S. en crimineel Donald G. opgepakt. Justitie wil niet zeggen waarvan de twee worden verdacht. S. werd opgepakt bij een huiszoeking. Die richtte zich op administratie en computers. De actie was niet gericht tegen de Angels als club.

Donald G. en Harrie S. waren eerder dit jaar betrokken bij de afpersing van een drugscrimineel. Het is onduidelijk of dat iets heeft te maken met de arrestatie van de twee. Eerder dit jaar lekten als gevolg van een kopieerfout stukken van de Nationale Recherche uit, waaruit bleek dat het OM S. en enkele criminelen in verband bracht met de afpersing.

S. speelde ook een rol bij de sluiting van de Amsterdamse seksclub Yab Yum. Toenmalig burgemeester Cohen vond de connectie tussen de seksclub en de Hells Angels reden om Yab Yum te sluiten.

Hells Angels

Het OM heeft jarenlang geprobeerd de Hells Angels als criminele organisatie te vervolgen. In 2007 werd de rechtszaak die daaruit voortkwam tegen 21 Angels gestopt. Het OM had telefoontaps uitgeschreven en te lang bewaard, terwijl dat niet had gemogen.

Met de afwijzing van het verbod op de afdeling Harlingen van de Hells Angels in 2009 leken alle mogelijkheden voor het OM om de Hells Angels nog langer te vervolgen op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl