PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen vindt dat partijleider Cohen te weinig zichtbaar is in haar partij. In de Volkskrant zegt ze dat hij te veel wordt meegesleurd in de Haagse dynamiek: "Er zit veel meer in de partij dan hij er nu uithaalt".

Ze vindt dat Cohen zich meer rekenschap moet geven van de discussie over de modernisering van de sociaal-democratie en zich meer moet inzetten voor linkse samenwerking.

Verder vindt ze dat Cohen niet automatisch de lijsttrekker moet worden bij de volgende verkiezingen. Hoewel hij zelf onlangs heeft gezegd dat hij de PvdA wil blijven aanvoeren, moet hij concurrentie krijgen van andere kandidaten, zegt Ploumen in de krant.

Vertrek

Ploumen maakte gisteravond onverwacht bekend dat ze vervroegd aftreedt. Haar termijn als PvdA-voorzitter loopt af in 2014, maar ze wil in januari op het partijcongres afscheid nemen.

Ze wil niet tot 2014 wachten, omdat het dan in verband met de verkiezingen een drukke periode is in de partij en ze haar opvolger voldoende tijd wil geven om zich in te werken.

STER reclame