Utrecht boekt ruime zege op RKC

FC Utrecht heeft thuis een 3-0 zege geboekt op RKC Waalwijk, dat ondanks de nederlaag een goede indruk achterliet.

RKC startte met open vizier. Dat leidde tot een aardige eerste helft, maar kort voor de rust gooide rood voor Geoffrey Castillion, die binnen tien minuten twee keer op een gele kaart getrakteerd werd, roet in het Brabantse eten. FC Utrecht stond op dat moment verdiend op 1-0 dankzij een mooie vrije trap van Rodney Sneijder.

Het lukte Utrecht niet om snel door te drukken en RKC zorgde bij counters nog steeds voor gevaar. Toch viel de 2-0: op aangeven van Jacob Mulenga tikte Johan Mårtensson raak. Daarmee was het venijn wel uit het duel.

Een door Mulenga benutte penalty zorgde voor de enigszins geflatteerde eindstand.