NOS NieuwsAangepast

Cluedo spelen met Groningse politie

Vastgebonden aan handen en voeten werd hij gevonden in de rosse buurt van Groningen: Niklaas 'Nico' Leeuwe. Vermoord. De politie probeert de zaak op een bijzondere manier op te lossen: met scenario's die iedereen kan insturen.

"Na het geheel te hebben gelezen, zoek ik het in de hoek van de leningen. Mogelijk kon iemand of wilde iemand niet terug betalen en heeft Nico gedreigd de politie hier bij te halen en is dit hem fataal geworden", staat in een van de reacties. De politie Groningen kreeg inmiddels 55 van zulke tips binnen. In eerste instantie worden ze allemaal serieus genomen. "Behalve de echt belachelijke verhalen, waar bijvoorbeeld Sinterklaas in voorkomt. Maar tot nu toe hebben we weinig onzin binnengekregen", zegt een woordvoerder.

Goed voor transparant imago

Rondom de plek waar Nico Leeuwe werd gevonden zijn veel bordelen. De politie denkt daarom niet dat getuigen staan te trappelen om contact op te nemen. "De drempel moet omlaag en we denken dat dit een goede manier is. Het is ook goed voor het beeld dat mensen hebben van de politie: via crowdsourcing-projecten zoals Onderzoek Zuiderdiep hopen we dat de politie een transparanter imago krijgt. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we de zaak oplossen."

Door: Yannick

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl