NOS NieuwsAangepast

Arrestaties voor miljoenenfraude

In een internationaal onderzoek naar beleggingsfraude zijn vier Nederlanders gearresteerd. Ze zijn volgens de FIOD betrokken bij het bedrijf Quality Investments (QI) dat voor 150 miljoen euro fraude zou hebben gepleegd met Amerikaanse levensverzekeringen.

De vier Nederlandse mannen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte, witwassen en oplichting.

Het bedrijf wordt al jaren in de gaten gehouden. Uiteindelijk zijn gisteren invallen gedaan op 27 locaties in Nederland, Spanje, Turkije, Zwitserland, Dubai, Engeland en de Verenigde Staten.

Wereldwijd is er voor miljoenen euro's beslag gelegd op huizen, luxe auto's, dure horloges, boten en een privévliegtuig.

Het doel van de actie was om zoveel mogelijk geld van beleggers van QI veilig te stellen.

Fraude

Beleggers betaalden minimaal 50.000 euro aan Quality Investments om deel te nemen in een fonds van Amerikaans levensverzekeringen.

In werkelijkheid keerde QI alleen uit met een deel van de inleg van nieuwe beleggers, om zo het succes van het beleggingsfondfs te laten zien en daarmee nog meer beleggers te trekken

De rest van het geld, zo'n 150 miljoen euro, verdween in de zakken van de hoofdverdachten.

Vergunning

Quality Investments had geen vergunning nodig van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) omdat de minimale inleg 50.000 euro bedroeg.

Het OM organiseert samen met de FIOD een voorlichtingsbijeenkomst voor gedupeerde beleggers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl