NOS VoetbalAangepast

"Binnen tien seconden is het kassa"

Net als een jaar eerder was Real Madrid in de Champions League een maatje te groot voor Ajax. Dit keer verloren de Amsterdammers in Bernabéu met 3-0, maar bood het iets meer partij.

Derk Boerrigter vond dat Ajax goed aan de wedstrijd begon, maar beaamde dat Real dodelijk efficiënt was in de omschakeling.

"Het is wel frustrerend. Wij speelden aardig positiespel, creëerden wat kansen. Zij wachtten op de fouten en binnen twee seconden stonden ze voor de goal. Dan een balletje breed en het was kassa."

Kenneth Vermeer kreeg vooral in de loop van de eerste helft genoeg te doen. Met name via de counter kwam Real heel snel voor zijn goal. "In de Nederlandse competitie maak je dat zelden mee. Dit is absolute top. Ik ben natuurlijk wel teleurgesteld dat we hebben verloren, maar ga wel met een tevreden gevoel naar huis. Het had slechter kunnen aflopen."

Lesje efficiënt countervoetbal

Trainer Frank de Boer had achteraf gemengde gevoelens. "Ik heb goede dingen gezien, maar het was ook een lesje in efficiënt countervoetbal. Daar heb ik mijn spelers voor gewaarschuwd, maar daar waren ze niet slim genoeg in. Natuurlijk hebben zij ook heel veel kwaliteit."

De Boer koos er in de tweede helft voor om Theo Janssen naar de kant te halen en Eyong Enoh in te brengen. "Op dat moment hadden we niets meer te winnen en ik wilde veel druk houden op het middenveld. Ik vond hem helemaal niet slecht, maar ik wilde meer power in het spel en een speler die iets verdedigender denkt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl