NOS NieuwsAangepast

Twaalf doden bij orkaan Filipijnen

Het noorden van de Filipijnen is getroffen door een krachtige orkaan. In grote gebieden zijn overstromingen en is de elektriciteit uitgevallen.

Er zijn tenmiste twaalf doden gevallen, onder wie verschillende kinderen. Een baby viel in een rivier en verdronk. Een volwassene en drie kinderen werden doodgedrukt toen een gebouw instortte.

Vier vissers worden nog vermist, nadat een vissersboot met vijfitg personen aan bood kapseisde door de storm. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder zal stijgen.

Nesat

De orkaan, genaamd Nesat, bereikte vanochtend de Filipijnen. De storm met windvlagen tot 170 kilometer per uur zorgde voor hoge golven, overstromingen en zelfs aardverschuivingen.

De hoofdstad Manilla staat grotendeels blank. Het ziekenhuis van Manilla zou overspoeld zijn met gewonden, maar hulperleners hebben moeite om het gebied te bereiken.

Meer dan honderdduizend mensen zijn geëvacueerd.

Heftig

Nesat zal naar verwachting de komende dagen het hele land over razen en vervolgens richting China gaan.

De Filipijnen hebben regelmatig last van orkanen, ongeveer twintig per jaar. Nesat is dit jaar al de zestiende orkaan die de Filipijnen treft, maar wordt beschouwd als de heftigste tot nu toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl