FC Groningen wint op valreep

FC Groningen heeft in Doetinchem in een duel dat pas laat tot leven kwam op de valreep De Graafschap geklopt: 3-2.

Na een afwachtend begin kreeg Groningen naarmate de eerste helft vorderde een overwicht.

Dat leidde soms tot dreiging, maar leverde amper kansen op. De beste was voor Leandro Bacuna, die de bal in kansrijke positie niet onder controle kreeg.

Na rust had Groningen wel succes; Dusan Tadic stelde David Texeira in staat te scoren. De Graafschap had tot dan toe niet kunnen overtuigen, maar kwam toch op 1-1 via een fraai hakje van Yuri Rose. Even later zorgde verdediger Vito Wormgoor via een mooie vrije trap voor de 2-1.

In de extra tijd stelde FC Groningen de zege echter toch nog veilig. Texeira en Tadic bogen de achterstand om in een verdiende maar niet meer verwachte 3-2 overwinning.

Zuur, maar realistisch

De Graafschap-trainer Andries Ulderink was na de nederlaag realistisch. "FC Groningen heeft niets gestolen. Die 2-1 was tegen elke verhouding op het veld in. Maar dat het zuur is, lijkt mij duidelijk", zei hij, daarbij doelend op de merkwaardige slotfase.