Sterk PSV vernedert slap Roda JC

PSV heeft thuis tegen Roda JC, dat de Eindhovenaren geen strobreed in de weg legde, een 7-1 overwinning geboekt.

PSV had de buit na twintig minuten binnen. Na een lichte, maar 'afdoende' overtreding op de doorgebroken PSV'er Tim Matavz kreeg Jagos Vukovic rood.

Dries Mertens scoorde fraai uit de toegekende vrije trap: 2-0. Ola Toivonen had met een intikkertje al 1-0 gemaakt. PSV was oppermachtig en bij rust was het via Mertens en Kevin Strootman al 4-0.

Eerste schot een doelpunt

Na 55 minuten leverde het eerste Roda-schot op doel de 4-1 op door Sanharib Malki. Veel maakte het PSV niet uit. De ene grote kans volgde op de andere.

Mertens maakte er nog twee waarvan één via een strafschop, Matavz tikte er één binnen. Georginio Wijnaldum miste tussendoor nog een penalty.