NOS NieuwsAangepast

Prinsjesdag bij de NOS

Televisie, radio, internet, teletekst, het radionieuws en het NOS-themakanaal Politiek 24 besteden uitgebreid aandacht aan de presentatie van de plannen van het kabinet voor 2012. Het is de eerste keer dat het kabinet-Rutte een begroting presenteert.

Het nieuws uit de Miljoenennota en de begrotingsstukken is afgelopen donderdag al bekend geworden. De vaste onderdelen van Prinsjesdag, de rijtoer van de Gouden Koets, de Troonrede, de balkonscène met de koninklijke familie en het aanbieden van de Miljoenennota, komen uitgebreid aan bod in de live-uitzending op televisie en radio.

De NOS zal met ministers, fractievoorzitters en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties ook terugkijken op de Miljoenennota.

Televisie

12.30 tot 15.30 uur: live-uitzending op Nederland 1 en Politiek24, die wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom, Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde.

Met: Rond 12.50 uur: Rijtoer met de Gouden Koets Rond 13.15 uur: Koningin leest de Troonrede Rond 13.45 uur: Gouden Koets rijdt terug Rond 14.10 uur: Balkonscène

Om 15.00 uur biedt minister De Jager van Financiën het koffertje met de Miljoenennota aan in de Tweede Kamer. In de uitzending geven politieke partijen en maatschappelijke organisaties hun reactie op de Troonrede.

Minister Kamp van Sociale Zaken, minister Schippers van Volksgezondheid, minister De Jager van Financiën en premier Rutte worden geïnterviewd en beantwoorden publieksvragen. 's Avonds volgt tussen 18.25 - 18.45 uur een samenvatting van Prinsjesdag op Nederland 2.

Internet

Op de website van de NOS staat een apart dossier Prinsjesdag 2011 met nieuws en achtergronden. De NOS plaatst zo snel als mogelijk de tekst van de Troonrede online. U kunt dan meelezen en reageren op de plannen van het kabinet.

Radio

Het radionieuws en teletekst melden het belangrijkste nieuws uit de Troonrede en de politieke reacties. Op Radio 1 is van 12.50 tot 16.30 uur ook een live-uitzending waarin alle gebeurtenissen in Den Haag rechtstreeks te volgen zijn. De presentatie is in handen van Bert van Slooten, Lucella Carasso en Joost Vullings.

Luisteraars kunnen vragen stellen aan minister Leers voor Immigratie en Asiel, minister Donner van Binnenlandse Zaken, Schippers van Volksgezondheid, Kamp van Sociale Zaken en premier Rutte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl