NOS NieuwsAangepast

'Bosjongen' duikt op in Berlijn

De Berlijnse politie onderzoekt het verhaal van een jongen, die zegt dat hij vijf jaar met zijn vader in de bossen heeft geleefd.

De jongen spreekt alleen Engels en vertelde dat hij na twee weken lopen bij toeval in Berlijn terechtkwam. Hij droeg een rugzak met zich mee met daarin een tent en winterkleding. Hij is in goede gezondheid.

De ongeveer 17-jarige jongen weet alleen dat hij Ray heet. Zijn vader ging met hem in een tent in de Duitse bossen wonen, nadat zijn moeder was omgekomen bij een auto-ongeluk. Zelf kan hij zich daar niets meer van herinneren.

Interpol

De tiener zocht de bewoonde wereld op, nadat ook zijn vader was omgekomen bij een val in het bos. Zijn vader had de jongen gezegd dat hij met een kompas naar het noorden moest lopen als hem iets zou overkomen. Zo kwam hij uiteindelijk in de Duitse hoofdstad terecht.

De jongen zegt dat hij zijn vader heeft begraven en het graf met stenen heeft bedekt. Waar het graf precies is, weet hij niet.

Accent

De Duitse politie heeft Interpol ingeschakeld in de hoop achter zijn identiteit te komen. Ook is zijn Engelse accent door een talenspecialist geanalyseerd.

Mochten deze naspeuringen niets opleveren, dan zal waarschijnlijk een opsporingsbericht met zijn foto worden uitgegeven, zegt de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl