NOS NieuwsAangepast

Doorbraak in zaak Nicole v.d. Hurk

De politie zegt dat er een doorbraak is bereikt in het onderzoek naar de moord op Nicole van den Hurk. Met nieuwe technieken zijn dna-sporen vastgesteld die vermoedelijk van de dader zijn.

Het meisje (15) werd in 1995 vermoord gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop, nadat ze ruim een maand vermist was geweest. Het bleek dat ze met geweld om het leven was gebracht, maar de zaak werd nooit opgehelderd.

Vrijdag werden de stoffelijke resten opgegraven voor nieuw onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut. De politie zei toen dat er geen duidelijke aanleiding was voor die ingrijpende beslissing.

Stiefbroer

In de zaak werden de afgelopen jaren verschillende mensen aangehouden, onder wie haar stiefvader en een man uit Eindhoven, maar zij werden vrijgelaten.

Ook haar stiefbroer werd in maart van dit jaar aangehouden, maar in april weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De politie zegt dat de stiefbroer nog steeds verdachte is. Onderzocht wordt of zijn dna overeenkomt met de nu gevonden sporen.

De politie hoopt dat mensen door gewijzigde omstandigheden of gewetensnood alsnog belangrijke informatie willen delen. Justitie heeft de beloning die was uitgeloofd voor de gouden tip verhoogd van 25.000 gulden naar 15.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl