NOS NieuwsAangepast

Jongerius blijft hopen op akkoord

FNV-voorzitter Jongerius wil van minister Kamp en werkgeversvoorzitter Wientjes concessies om de FNV-bonden alsnog achter de pensioenafspraken te krijgen.

Jongerius wil meer toezeggingen voor mensen met zware beroepen. Ook wil ze dat de werkgevers goed vastleggen dat ze medeverantwoordelijk zijn voor de pensioenen. Volgens critici lopen de werknemers nu te veel risico.

Ook CNV-voorzitter Jaap Smit ziet nog kans om er zo uit te komen. Hij noemde de uitkomst van het FNV-overleg vanmorgen "een teleurstellend resultaat".

Overleg

Smit zei dat het pensioenakkoord er wat het CNV betreft linksom of rechtsom moet komen. "Ik heb er moeite mee dat een rabiaat nee van een van de bonden dit hele akkoord lamlegt. Ook het CNV ziet bezwaren, maar wij geloven dat we eruit kunnen komen en dat er nog wel iets te regelen is."

Minister Kamp heeft nog niet gereageerd op het mislukte pensioenoverleg bij de FNV. De kans lijkt klein dat hij nog iets extra's zal bieden. Vanmiddag om half vijf heeft Jongerius een overleg met Kamp en werkgeversvoorzitter Wientjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl