NOS NieuwsAangepast

Honderdduizenden web-logs al weken offline

De weblogs van honderduizenden Nederlanders zijn al ruim twee weken offline. De dienst web-log.nl kampt sinds eind augustus met een groot probleem. De 400.000 weblogs die bij de dienst van Sanoma staan, zouden van het ene beheersysteem worden overgezet naar het andere maar dat ging mis. Gebruikers wordt steeds een oplossing beloofd, maar het is nog steeds niet gelukt om de weblogs weer werkend te krijgen.

Web-log.nl draaide op de achtergrond op het systeem Typepad, maar dat bedrijf beëindigde vorig jaar het contract met Sanoma. Het bedrijf moest op zoek naar een nieuw systeem en koos voor het populaire Wordpress. Alle weblogs zouden worden overgezet en onder de nieuwe merknaam Weblog.nl weer online komen, maar dat ging mis.

Handmatig

Typepad heeft Web-log alle blogs aangeleverd in een groot bestand zodat alles binnen 48 uur zou kunnen worden overgezet. Er bleek alleen vanalles mis met dat bestand, waardoor het overzetten vertraging opliep. De nieuwe indicaties van hoe lang dat ging duren werden keer op keer niet gehaald en voorlopig ziet het er nog steeds niet rooskleurig uit. Alle blogs moeten namelijk handmatig worden gecontroleerd.

Web-log.nl heeft vandaag laten weten dat van de 400.000 blogs er nu 160.000 klaar staan. Die gaan alleen nog niet online. "Op het moment dat we nu al een aantal blogs live zetten, gaan bloggers uiteraard content toevoegen. Op die manier wordt er servercapaciteit in beslag genomen. En die servercapaciteit hebben we nou net heel hard nodig voor het live zetten van alle blogs. Vandaar dat we alle blogs in één keer live zetten", zegt web-log hierover.

Alternatieven

Voorlopig is het dus afwachten voor de bloggers. Ze kunnen eventueel overstappen naar andere gratis weblogsdiensten zoals Wordpress of Blogger, maar daarmee krijgen ze hun oude berichten en adres niet terug.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl