NOS NieuwsAangepast

Nieuwe winst Apple in strijd met Samsung

Apple heeft weer een slag gewonnen in de patentenstrijd met concurrent Samsung. Het verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 in Duitsland blijft gehandhaafd. Begin augustus deed de Duitse rechtbank ook al een uitspraak in de zaak. Hierna mocht de tablet in heel Europa niet meer verkocht worden. Na een week werd deze uitspraak alweer teruggedraaid en kon de tablet half augustus toch op de Nederlandse markt verschijnen.

Wereldwijd

Niet alleen in Duitsland voert Apple een strijd tegen de Zuid-Koreaanse elektronicagigant. Ook in de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Korea en Nederland heeft Apple zaken aangespannen. Uitspraken in deze zaken komen niet altijd overeen.

Minimalistisch ontwerp

Apple beschuldigt Samsung ervan de vormgeving 'slaafs' over te hebben genomen. De rechter in Düsseldorf besloot vandaag dat de "minimalistische moderne vorm van de producten met flatscreens en afgeronde randen" op zoveel punten overeen komt, dat Samsung inbreuk maakt op het patent van Apple.

De Nederlandse rechtbank besloot vorige maand echter het tegenoverstelde. Volgens de Nederlandse rechter is het minimalistische ontwerp van Apple te algemeen om er patent op aan te vragen. Om het patent te omzeilen zouden concurrenten te omslachtige ontwerpen moeten maken.

Galaxy Tab 7.7

Vorige week heeft Samsung ook zijn nieuwe versie van de tablet, de Galaxy Tab 7.7 van de grootste elektronicabeurs in Berlijn, IFA, moeten halen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl