NOS NieuwsAangepast

OM: besluit Peter R. de Vries jammer

Voorzitter Herman Bolhaar van het College van Procureurs-Generaal vindt het jammer dat het misdaadprogramma van Peter R. de Vries in juni volgend jaar stopt. De OM-topman noemt zijn werkwijze open, integer en vasthoudend.

Volgens Bolhaar heeft De Vries het OM gestimuleerd om vasthoudend te blijven als een zaak ingewikkeld wordt. Het zal wennen zijn zonder hem, aldus Bolhaar in het NOS Radio 1 Journaal. "Peter de Vries is een journalistiek insituut geworden. Hij heeft een bijdrage geleverd aan het onthullen van belangrijke onderzoeksresultaten."

"Ik heb veel programma's van hem gezien", vervolgt Bolhaar. "Bij veel van die zaken was het OM intensief betrokken. We hebben gemerkt dat Peter R. de Vries voor een aantal van die zaken doorslaggevend was voor de oplossing."

'Niet vissen'

De Vries (54) begon met zijn programma in 1995 en kwam met onthullingen over onder meer Joran van der Sloot en de Puttense moordzaak. Hij zegt dat het maken van het programma topsport is en dat hij "meer lucht" nodig heeft.

De misdaadverslaggever blijft werkzaam in de journalistiek. "Dat is het enige dat ik kan. Ik ga niet zitten vissen", vertelde hij in De Wereld Draait Door. Hij heeft nog niet bekendgemaakt op welke manier hij die rol gaat invullen. Wel zei hij in gesprek te zijn met Endemol over een nieuw programma. "Het wordt een ander podium, maar ik zelf ben er nog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl