NOS WielrennenAangepast

Fusie Leopard Trek en RadioShack

Leopard Trek, de wielerploeg van de broers Andy en Fränk Schleck en Fabian Cancellara, en RadioShack, de formatie van Janez Brajkovic en Andreas Klöden, gaan fuseren.

Ze zullen in 2012 onder de naam RadioShack-Nissan-Trek Professional Cycling Team deel uitmaken van het wielerpeloton.

Johan Bruyneel, de huidige baas bij RadioShack, wordt de manager van de ploeg. De licentie blijft in handen van de Luxemburgers.

De ploegen hebben op dit moment samen 44 renners onder contract. Daarvan zal een fors aantal moeten uitkijken naar een andere werkgever. "We zullen een team formeren van dertig renners, overeenkomstig regels van de UCI", legt Johan Bruyneel uit.

Veertien renners zeker

De Luxemburgse broertjes Schleck en de Zwitser Cancellara zullen bij de nieuwe formatie kopmannen zijn. De andere renners die zeker zijn van een plaats: RadioShack-renners Brajkovic, Klöden, Chris Horner, Matthew Busche, Nelson Oliveira, Jesse Sergent, Haimar Zubeldia en Ben King en Leopard-coureurs Daniele Bennati, Jakob Fuglsang en Robert Wagner.

Bij RadioShack was al bekend dat Levi Leipheimer, die naar Omega Pharma-Quick-Step gaat, en Robbie McEwen, die heeft getekend voor GreenEdge, vertrekken na dit seizoen.

Joost Posthuma en Tom Stamsijder zijn de Nederlanders bij Leopard Trek. Of zij voor de nieuwe fusieploeg gaan koersen, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl