NOS NieuwsAangepast

Concertverstoorder gedwongen vast

De man die gisteren in het Concertgebouw in Amsterdam een concert verstoorde waarbij koninigin Beatrix aanwezig was, is gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling.

Burgemeester Van der Laan heeft daartoe opdracht gegeven, omdat de man een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving zou zijn. De man is 39, heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en heeft volgens het KLPD al vaker bijeenkomsten verstoord.

Eerder vandaag werd hij vrijgelaten door de politie, maar moest hij wel met hulpverleners praten. Afhankelijk van dat gesprek zou worden gekeken hoe het verder moest.

'Geen bom'

De man stapte gisteravond gekleed in een net pak voor het begin van het concert het podium op. Daar zei hij onder meer dat hij een dienaar was van Allah. Ook zei hij dat hij Jezus Christus was.

Toen orkestleden geschrokken het podium verlieten zei de man dat hij geen bom bij zich droeg. Na enkele minuten werd hij afgevoerd door de politie en vastgezet. De man bleek een bekende van de politie te zijn.

Volgens het KLPD is de koningin niet in gevaar geweest. Zij bleef zitten tijdens het incident. De man heeft een verklaring afgelegd, maar over de inhoud daarvan wilde het KLPD niets zeggen.

Vrije verkoop

Bij het concert waren 200 genodigden. De overige 1000 kaartjes waren via de vrije verkoop te koop. Het concert was ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Genootschap Nederlandse Componisten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl