NOS NieuwsAangepast

Blueszanger 'Honeyboy' Edwards overleden

In zijn huis in Chicago is de Amerikaanse blueslegende David 'Honeyboy' Edwards overleden. Hij was één van de laatste muzikanten uit de tijd van de Mississippi Delta-blues, de oorspronkelijke muziek uit de slavernij.

Edwards werd in 1915 geboren in de staat Mississippi, waar hij van zijn vader gitaar leerde spelen op een instrument dat hij gekocht had voor 8 dollar.

In de jaren veertig verhuisde hij naar Chicago, waar hij speelde met bluesgrootheden als Muddy Waters, Charlie Patton en Howlin' Wolf. Rond die tijd werd hij ook opgenomen door de beroemde muziekkenner Alan Lomax, die interviews met oorspronkelijke muzikanten verzamelde voor de Library of Congress.

Optreden

Tot op hoge leeftijd bleef Edwards optreden. In 2009 maakte hij nog een tournee door Europa en dit jaar stonden nog voorstellingen in de VS op het programma. In 2009 speelde hij bij de beëdiging van president Obama.

Edwards won aan het eind van zijn lange loopbaan nog twee Grammy Awards, in 2008 voor het beste bluesalbum en in 2010 voor zijn hele oeuvre.

David 'Honeyboy' Edwards is 96 jaar geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl