In Utrecht is te weinig gedaan om een weggepest homostel te beschermen. Dat heeft burgemeester Wolfsen toegegeven op een raadsbijeenkomst.

Het stel werd in de wijk Leidsche Rijn geterroriseerd door een groep buurtjongens. Een tijd geleden is het stel verhuisd, de mannen voelen zich niet gesteund door gemeente, politie en het OM.

Wolfsen zegt dat hij 'buikpijn' heeft van de zaak. Hij erkent dat de autoriteiten steken hebben laten vallen. Zo is er te weinig gedaan met getuigenverklaringen en is verzuimd om eerder cameratoezicht te regelen. Ook vindt Wolfsen dat de communicatie met de slachtoffers niet goed is geweest.

De raadsvergadering heeft geen gevolgen voor de positie van Wolfsen. Hij blijft burgemeester van Utrecht.

Vertrouwenspersoon

Ook de politie geeft toe fouten te hebben gemaakt. Dat pas na acht maanden een getuige werd gehoord is volgens politiechef Johan van Renswoude "ronduit een misser". Volgens Van Renswoude is de politie "nog niet klaar" met de jongens die het stel wegpestten.

Om te voorkomen dat instanties in Utrecht weer langs elkaar heen werken, wordt voor dit soort zaken een vertrouwenspersoon aangesteld. De gemeenteraad debatteert vanmiddag over de kwestie.

STER reclame