NOS NieuwsAangepast

Chaos op snelweg door gevallen geldkoffer

Een verloren geldkoffer heeft vanmorgen rond 10.00 uur tot grote chaos geleid op de A2 bij Maastricht. Achteropkomende bestuurders stopten massaal om het geld op te rapen. De container, bedoeld voor een pinautomaat, was gebarsten en tienduizenden euro's waren eruit gevallen.

Verslaggever Rudy Bouma van Nieuwsuur reed toevallig langs toen hij de geldkoffer zag liggen. "Het waaide de hele snelweg over. Waar we ook keken, aan beide kanten van de weg lagen biljetten."

"Mensen graaiden bankbiljetten van de grond en liepen met hun armen vol weer terug naar hun auto, om hun weg te vervolgen."

"Ik weet niet van wie het is", zei een vrouw die een flinke stapel biljetten in haar handen hield. Gevraagd wat ze met het geld ging doen, antwoordde ze: "Weet ik nog niet. Naar de politie brengen."

Rotdag

Volgens Bouma was er slechts één automobilist die de gevonden biljetten weer aan de toegesnelde politie overhandigde.

Volgens de chauffeur van de geldauto "sprong ineens de deur open", maar hij wilde verder niet ingaan op het incident. Wel meldde hij dat het geen overval was en dat het voor hem vandaag "een rotdag was".

De werkgever van de chauffeur G4S Cash Solutions zoekt nog uit hoeveel geld er is verdwenen. Volgens een woordvoerder maakt de chauffeur het goed, maar is er wel opvang voor hem geregeld.

Diefstal

De politie benadrukt dat het geld meenemen diefstal is. "Er is inmiddels al wel wat geld terug", aldus een woordvoerder. "Mensen hebben ter plaatse geld teruggebracht. Een meneer heeft een aantal honderden euro's meegenomen en ons gebeld dat hij dat terug wil geven."

Ook een woordvoerder van het Openbaar Ministerie noemt het geldrapen diefstal. "Het is zo dat degene die het geld van de straat hebben geraapt natuurlijk weten dat het niet hun geld is." Er staat maximaal vier jaar op, maar de kans op opsporing is klein. "Daar hebben we de politie niet voor. De mensen moeten het geld gewoon terugbrengen", zegt de woordvoerder.

Verslaggever Bouma zegt zelf niet te hebben gegraaid. "Absoluut niet. Wij waren veel te druk de chaos te filmen", lacht hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl