NOS NieuwsAangepast

Politie Londen: meer dan 2006 relschoppers gepakt, maar nog niet klaar

De Metropolitan Police in Londen laat weten dat ze nu 2006 mensen hebben gearresteerd in verband met de rellen en de plunderingen in de Britse hoofdstad twee weken geleden. Van hen zijn 1135 aangeklaagd.

Uit cijfers van het ministerie van Justitie blijkt dat in heel Engeland bijna 1500 verdachten al voor de rechter zijn verschenen en zo'n 70 procent van hen zit nog vast. Meer dan 160 zijn al veroordeeld en de helft heeft een gevangenisstraf. In Londen zijn 954 relschoppers al voorgekomen; 82 zijn veroordeeld en 42 zitten achter de tralies.

Negen van de tien verdachten zijn man, zegt Scotland Yard.

Fotogalerij

Naast de gewone straf worden ze ook aan de schandpaal genageld: de politie heeft een fotogalerij op Flickr gezet met hun naam en strafmaat. "We hebben de foto's op internet gezet zodat iedereen kan zien dat de daders gestraft worden", aldus de politiechef. "Ik wil aan alle betrokkenen duidelijk maken dat je er niet mee wegkomt."

Hij zegt ook dat ze al een eind op weg zijn, maar nog lang niet klaar zijn met het onderzoek. "We zijn zo ver gekomen dankzij de hulp van het publiek en ik wil iedereen die meer informatie heeft nogmaals verzoeken om naar voren te komen."

De BBC maakte eerder deze week een cijferoverzicht van wat er sinds de rellen met de relschoppers is gebeurd.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl