Geen WK-succes Mooren en De Jong

Aangepast

Jeroen Mooren en Jasper de Jong hebben zich bij de WK judo in Parijs niet in de strijd om de prijzen weten te mengen.

Mooren werd in de klasse tot 60 kilo in de derde ronde uitgeschakeld. De Nijmegenaar verloor met ippon van de sterke Ilgar Moesjkijev.

Mooren had in de eerste ronde een bye en rekende in de tweede ronde al snel met ippon af met Ahmet Babaniyazov uit Turkmenistan. In de partij tegen Moesjkijev had de winnaar van EK-brons in 2010 echter geen schijn van kans.

"Weer Moesjkijev. Hij ligt mij gewoon niet", mopperde de 26-jarige Mooren, die vier maanden geleden op de EK in Istanbul ook al van de judoka uit Azerbeidzjan verloor. "Hij is linkshandig en gewoon heel lastig om tegen te vechten. Dit is wel een klap voor mij. Ik had me heel goed voorbereid. Maar ik moet verder."

Debutant De Jong tevreden

De Jong hield het één ronde langer vol in de categorie tot 66 kilo. De WK-debutant moest na een knappe reeks zijn meerdere erkennen in de Sloveen Rok Draksic, die met ippon duidelijk een maatje te groot was.

De 25-jarige De Jong begon zijn eerste grote toernooi met een overwinning met ippon op Reginald Altenor uit Haiti. In de tweede partij rekende hij met yuko af met de Cubaan Anyelo Gomez, waarna hij ook te sterk was voor Andreas Krassas. De Cyprioot, die in de eerste twee ronden een bye had, verloor met ippon.

Tegen Draksic stond hij al met yuko achter toen de Sloveen een halve minuut voor tijd het duel besliste.

"Verliezen is nooit leuk, maar ik kan best tevreden zijn", keek De Jong terug. "Ik heb toch weer wat punten gepakt voor de wereldranglijst. Ik stond rond positie 25 en de beste 22 gaan naar de Spelen. Ik ben vorig jaar naar Haarlem verhuisd. Daar kan ik nu bij Kenamju met de beste judoka's van Nederland trainen. Ik kan nog veel beter worden."

Sobirov prolongeert titel

Rishod Sobirov prolongeerde zijn titel in de klasse tot 60 kilogram. De Oezbeek won in de finale overtuigend van de Japanner Hiroaki Hiraoka. Het brons was voor de Oekraïner Georgi Zantaraia en Ilgar Moesjkijev uit Azerbeidzjan.

De Japanner Masashi Ebinuma zegevierde in de categorie tot 66 kilogram. In de eindstrijd troefde hij de Braziliaan Leandro Cunha af.

STER Reclame