NOS NieuwsAangepast

Japanse iPhone waarschuwt voor aardbevingen

iPhone-gebruikers in Japan krijgen in de nieuwste versie van Apple's besturingssysteem de mogelijkheid om een waarschuwing te ontvangen als er al in een vroeg stadium aardbevingen ontdekt worden.

De ontwikkelaars spelen in op de gebeurtenissen eerder dit jaar in het Aziatische land. Japan werd op 11 maart getroffen door een zware aardbeving en een verwoestende tsunami. Er vielen zeker 23.000 doden.

Notificatie

Apple heeft nu een notificatiesysteem ingebouwd dat mensen waarschuwt voor natuurrampen. De nieuwe functie is te vinden in het instellingenscherm van het Berichtencentrum, meldt website 9to5mac. Als gebruikers de functie inschakelen worden zij op de hoogte gebracht als natuurrampen zich voordoen.

De functie zal alleen beschikbaar zijn in Japan, omdat het land een van de meest geavanceerde waarschuwingssystemen ter wereld heeft. Het systeem werd in 2007 gelanceerd en haalt data uit meer dan 1000 sensors die verspreid door het land staan.

iOS 5

Er waren al verschillende smartphone-apps die waarschuwen voor natuurrampen, maar een ingebouwd systeem bestond nog niet voor mobieltjes. Het nieuwe besturingssysteem van de iPhone, iOS 5, wordt naar verwachting in september gelanceerd.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl