NOS NieuwsAangepast

Vliegtuigongeluk Canada: twaalf doden

In het uiterste noorden van Canada is een Boeing 737 neergestort. Daarbij zijn volgens de politie twaalf inzittenden om het leven gekomen.

Drie mensen, onder wie een kind, hebben de crash overleefd. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis; één van de volwassenen is er slecht aan toe.

Onherbergzaam

Het vliegtuig vloog tegen een heuvel op minder dan tien kilometer van het vliegveld van Resolute Bay. Het vliegtuig was op weg naar die stad vanuit Yellowknife, de hoofdstad van de Northwest Territories.

Doordat het vliegtuig neerstortte in onherbergzaam gebied, kon de plek van het ongeluk alleen met speciale voertuigen worden bereikt. Het Canadese leger, dat toevallig een oefening hield in de regio, assisteerde daarbij.

Poolcirkel

Luchtvaartmaatschappij First Air, de eigenaar van het chartertoestel, voert in hoofdzaak vluchten uit naar afgelegen gemeenschappen boven de poolcirkel.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Een medewerker van het plaatselijke vliegveld zegt wel dat er op het moment van het ongeluk laaghangende bewolking was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl