NOS NieuwsAangepast

Intolerant denkpatroon elke dag bevestigd

Alles zou anders worden na 11 september 2001. Hoe precies, dat wisten we een dag later nog niet, maar dat de aanslagen de wereld zouden veranderen, was duidelijk. Maar ís er iets veranderd, tien jaar later? En wat dan precies? De NOS vroeg het u. Het verhaal van GC van Brummelen.

De erfenis van 9/11 is dat de wereld sindsdien in twee kampen verdeeld is. Positief en negatief over de islam en de radicale uitingen ervan.

Bij elk gewelds incident wordt als eerste gedacht aan een actie van fanatieke moslims tenzij het tegendeel blijkt. Denk maar aan Oslo.

De moslims hebben zichzelf daarmee wereldwijd in het verdachtenbankje geplaatst en elk voorval waar zij een rol in spelen is een bevestiging van het gewelddadig karakter van de islam, en terecht.

Mohammed heeft zijn nieuwe religie niet gepreekt, maar 15 jaar met het zwaard ingevoerd in Saoedi-Arabië. Het intolerante denkpatroon, het ondemocratische van de islam wordt elke dag bevestigd in de kranten en op tv.

Een vredelievende moslim die niet wenst te radicaliseren wordt als verrader beschouwd en daarom een gevaar voor de wereld en is waard om vermoord te worden. Dat wordt niet alleen gedacht, maar ook dagelijks gepraktiseerd, vooral onder de eigen islamitische geloofsgenoten.

Land van oorlog

De koran noemt het land waar de sharia geldt 'het land van de islam' en alle gebieden waar dat niet het geval is 'het land van de oorlog'. De twee aanvals- en veroveringsoorlogen die er door de moslims in het verleden zijn gevoerd om de macht in Europa zijn de bewijzen van bovenstaande.

De val van de kopstukken van de seculiere militaire legertop van Turkije ten gunste van de regering, is geen stap naar democratie, zoals velen wensen te zien, maar een stap naar een totalitaire macht van de islamitisch geestelijkheid in dat land. Als zij hun zin krijgen zal het net eender gaan als in Iran.

Overal waar moslims kans zien aan de macht te komen, moeten ze dat ook daadwerkelijk doen om een goede moslim te zijn, desnoods zullen ze gebruik maken van democratische structuren om dat doel te bereiken, hoewel dat voor hen persoonlijk levensgevaarlijk kan zijn.

De enige manier om een dam op te werpen tegen deze haat en onverdraagzaamheid is de christelijke religie van liefde en verdraagzaamheid, niet met woorden alleen, maar ook in daden. In het evangelie van Jezus Christus staat; "Niet door kracht of geweld, maar door Mijn Geest zal het geschieden".

Heeft 9/11 uw leven drastisch veranderd? Of juist niet? Mail uw verhaal naar de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl