NOS NieuwsAangepast

Baas Wall Street: vaker financiële crisis

De topman van de beurs in New York, Duncan Niederauer, voorspelt dat de wereld vaker te maken krijgt met financiële crises.

Traditioneel gebeurt dat eens in de zeven tot tien jaar, maar Niederauer denkt dat een crisis zich voortaan eens in de drie tot vijf jaar voordoet.

De baas van de New York Stock Exchange vindt dat deze nieuwe realiteit het nodig maakt om de financiële markten anders te reguleren.

Daarbij komt volgens hem dat beurzen meer dan vroeger met elkaar verbonden zijn, waardoor ontwikkelingen steeds sneller gaan. "We zullen zien hoe de markten daarmee omgaan", zegt Niederauer. Hij verwacht dat deze ontwikkelingen gevolgen hebben voor de beurswereld en de rol daarin van toezichthouders.

Sao Paulo

Niederauer zei dit in de marge van een bijeenkomst over opkomende markten in Sao Paulo. President Alberto Moreno van de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank zei dat Zuid-Amerikaanse landen de economische crisis goed doorstaan. Volgens hem is de "beslissingscapaciteit" in opkomende economieën sterker dan die in ontwikkelde landen.

Moreno voorspelt dat opkomende markten over vijftien jaar goed zijn voor bijna 70 procent van de groei van de wereldeconomie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl