NOS SportAangepast

Recordronde Stricker, Woods klungelt

Steve Stricker gaat aan de leiding na de eerste dag van het PGA Championship in Atlanta. Met een 63 evenaarde hij het record voor een ronde op een major.

Een schril contrast was de ronde van Tiger Woods, die in twaalf bunkers belandde.

Stricker speelde foutloos en was op de par-vier negen, zijn laatste hole, dicht bij een achtste birdie. De bal scheerde langs de hole en de Amerikaan is nu de 23ste speler met een 63 op een major.

De kans op een Amerikaanse winnaar (de laatste was Phil Mickelson vorig jaar op de Masters) lijkt na de eerste ronde groot. De eerste vier zijn Amerikanen, onder wie Jerry Kelly met zijn laagste score ooit op een major: 65.

Woods begint goed, zakt ver weg

Tiger Woods, bezig aan zijn tweede toernooi na drie maanden blessureleed, begon uitstekend met drie birdies op zijn eerste vijf holes. Zijn eerste werd begroet met een verheugde kreet van een fan: "He's back!".

Woods was misschien terug, maar was even later wel de weg kwijt. Zijn swing liet hem in de steek en met onder meer drie double bogeys en twaalf ballen in een bunker arriveerde hij met een 77 in het clubhuis, zijn slechtste score ooit in de openingsronde van een major.

US Open-kampioen Rory McIlroy raakte op zijn derde hole een boomwortel en werd behandeld aan zijn pols. Hij maakte zijn ronde wel af en kwam uit op 70 slagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl