ADO speelt gelijk tegen Vitesse

Aangepast

Vitesse-coach John van den Brom werd bij zijn terugkeer in het ADO-stadion getrakteerd op een fluitconcert, maar haalde wel een punt op bij zijn oude werkgever: 0-0.

Hoewel beide ploegen vol op de aanval speelden, wisten ADO en Vitesse weinig grote kansen af te dwingen.

De thuisclub kreeg de meeste, maar Marko Meerits lag steeds in de weg. De pas negentienjarige Estse keeper (die de geblesseerd uitgevallen Eloy Room verving) hield alles tegen, al had hij vrijwel niets klem.

Na rust hadden beide ploegen de winst kunnen pakken. Jens Toornstra kopte echter namens ADO op de paal en Wilfried Bony hielp een flinke kans om zeep.

Compliment van Van den Brom

Van den Brom had een heet middagje verwacht bij zijn vorige werkgever, maar vond dat meevallen. Volgens de trainer van Vitesse had ADO er alles aan gedaan om misstanden te voorkomen.

Over de wedstrijd was hij tevreden. "We hebben een kleine groep en als ook nog de keeper wegvalt wordt het moeilijk." Van den Brom wilde het team juist een compliment geven. Zeker omdat de bank "alleen gevuld was met met beloften en A-jeugd".

Maurice Steijn vond het jammer dat zijn team de goede lijn van afgelopen donderdag (Europa League-duel tegen Omonio Nicosia) niet door kon zetten.

Toch wilde de trainer zijn team niet afvallen. "Vitesse had een gelijkwaardige ploeg. Het was een terecht gelijkspel."

STER Reclame