VVV-Venlo en FC Utrecht in balans

Aangepast

VVV-Venlo en FC Utrecht zijn in hun eerste competitiewedstrijd niet verder gekomen dan een gelijkspel.

In De Koel werd het in een pover duel 0-0.

Voor de pauze waren de betere kansen voor Utrecht. Frank Demouge kopte naast en de uit de jeugd overgewaaide Enzio Boldewijn zag een inzet van dichtbij gestopt worden.

VVV-Venlo pas laat gevaarlijk

VVV zorgde pas diep in de tweede helft voor het eerst voor gevaar.

Michel Vorm was alert bij een scrimmage voor zijn doel. Later (VVV had inmiddels Rogier Molhoek na een grove charge met rood zien vertrekken) zag hij Bryan Linssen op zich af komen, maar diens schot zeilde naast.

Aan de andere kant hield Dennis Gentenaar VVV op de lijn overeind bij een inzet van invaller Stefano Lilipaly.

"Logisch gelijkspel"

Glen de Boeck, trainer van de thuisploeg, was niet helemaal ontevreden met het gelijkspel. "Gezien het spelbeeld en de wedstrijd die vandaag gebracht is, denk ik dat het een logisch gelijkspel is"

"We wilden bij balbezit spelen zoals in de voorbereiding, maar we waren veel te onrustig aan de bal. We gaven hem te snel weg."

FC Utrecht-trainer Erwin Koeman vond het niet raar dat zijn ploeg niet in beste doen was. "Het is ook niet gek," doelde de oefenmeester op het aanstaande vertrek van doelman Vorm.

"Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik verrast ben, doordat wij beter kunnen. We weten ook wat we missen, dat we moeilijk tot scoren komen."

STER Reclame