Sensationele zege tiental Roda

Aangepast

Roda JC heeft op karakter drie punten overgehouden aan het thuisduel met FC Groningen (2-1) en daar zag het lange tijd totaal niet naar uit.

De gasten speelden Roda, dat al snel met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Ruud Vormer, zestig minuten zoek en creƫerden kans op kans.

Paal, lat, doelman Przemyslaw Tyton of pech bij de afronding stonden succes in weg. Alleen Leandro Bacuna trof doel vanaf de stip.

'Tank van Damascus'

Groningen bleef ook na rust aanvallen, maar het offensief leverde de 2-0 niet op en bloedde even later ook dood.

Het tot dan toe onzichtbare tiental kroop voorzichtig uit zijn schulp en de ploeg uit Kerkrade presenteerde Groningen de rekening voor alle missers voor rust. In de 87ste minuut maakte Sanharib Malki, die de bijnaam 'Tank van Damascus' heeft, de winnende treffer.

Ongeloof bij Wielaert

Aannvoerder Robbie Wielaert kon het nauwelijks geloven dat Roda de volle winst had gepakt.

"Als groep hadden we hier anders kunnen staan. Met mischien wel 4-0 of 5-0 aan de broek en misschien wel vier vijf gele kaarten voor ons. Nu staan we hier met drie punten die aanvoel als zes".

Groningen-trainer Pieter Huistra kon de woorden van Wielaert beamen. "We hebben een uur goed gespeeld en daarna geven we het weg tegen tien man. Dat is erg zuur."

STER Reclame